PRIZNANJE JABOLKO NAVDIHA TUDI DELAVCEM RIŽANSKEGA VODOVODA KOPER

16.07.2020
img
PRIZNANJE JABOLKO NAVDIHA TUDI DELAVCEM RIŽANSKEGA VODOVODA KOPER

V sredo 15. julija 2020, je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor v Vili Podrožnik v Ljubljani podelil priznanje Jabolko navdiha vsem zaposlenimi v slovenskem komunalnem gospodarstvu, ki so v času trajanja epidemije COVID-19 vlagali izjemen trud v nemoteno izvajanje komunalnih storitev z namenom zagotavljanja čim bolj neokrnjenih pogojev za življenje in delo prebivalcev celotne Slovenije. V imenu vseh udeležencev in zaposlenih v komunalnem gospodarstvu, je repliko priznanja simbolično prevzel Miran Lovrič, predsednik Zbornice komunalnega gospodarstva pri Gospodarski zbornici Slovenije.

Prav vsak zaposleni v komunalni dejavnosti je prispeval k temu, da državljani ne bi občutili posledic številnih ukrepov, ki so jih morala sprejeti komunalna podjetja za zaščito svojih zaposlenih in uporabnikov ob sočasni skrbi za nemoteno izvajanje ključnih storitev, k čemur so bila komunalna podjetja ves čas epidemije brezpogojno zavezana. Zaradi zagotavljanja varnosti, so bile vse moči usmerjene v to, da bi tudi v primeru črnega scenarija širjenja okužbe med svojimi zaposlenimi zagotovili ustrezne kapacitete, da izvajanje storitev ne bi bilo ogroženo. Pri tem je bilo delo zaposlenih zaradi tveganja stika z virusom pri opravljanju storitev močno oteženo. To kaže na izjemno predanost in požrtvovalnost delavcev v komunalnem gospodarstvu.

Eno večjih in uspešnejših komunalnih podjetij je tudi Rižanski vodovod Koper, ki je tudi v tem obdobju tako kot vselej zagotavljal nemoteno in varno vodooskrbo vsem štirim občinam Slovenske Istre.

Rižanski vodovod Koper