Zmagovalna projekta Rižanskega vodovoda Koper na festivalu voda

28.09.2020
img
Zmagovalna projekta Rižanskega vodovoda Koper na festivalu voda

Prvo nagrado na festivalu voda WEP EFFECT 2020, ki ga je organiziralo Društvo Vodna agencija iz Rogaške Slatine, je prejela brošura Rižanskog vodovoda iz Kopra o  pomembnosti vode in vestnem ravnanju z njo. Vsebine namenjene ozaveščanju o pomenu in primernem ravnanju z vodo, ki smo jih pripravili na Rižanskem vodovodu Koper so ocenjene, kot kvalitetno pripravljeno gradivo z jasnimi sporočili, za odrasle in za otroke.

 

Žirija je v razlagi odločitve o dodelitvi nagrade zapisala, da je brošura enako uporabna za informiranje prebivalstva kot za izobraževanje otrok v šolah. Ne glede na dejstvo, da so ključna ciljna populacija bili uporabniki naših storitev, so vsebine, ki smo jo predstavili v brošuri ocenjene kot široko uporabne in kot uspešna oblika komuniciranja. 

 

Poleg tega je nagrajen tudi film Kapko nakupuje v času pandemije. Prejel je priznanje kot korporativni film, ki je v rezmerah pandemije COVID 19 ponudil ustrezen odgovor glede primernega in odgovornega vedenja, ki jih v filmu na zanimiv in zabaven način demonstrira naša maskota Kapko.

SLO verzija: https://www.youtube.com/watch?v=A5-A9cfa06k

IT verzija: https://www.youtube.com/watch?v=t9uhVDcfv8E

Predstavitev prijavljenih projektov na festivalu WEP EFFECT je zaradi varnostnih epidemioloških ukrepov bila izvedena v on-line obliki v petek 25.septembra.  Člani žirije, ki so ocenjevali prijavljene projekte so bili:

  • dr. Jožef Lipnik, Rogaška Slatina, Slovenija
  • dr. Samuel Appelbaum, Ben-Hurion University, Izrael
  • dr. Mihael J. Toman, Biotehnična fakulteta, Univerza v Ljubljani, Slovenija
  • dr.Tatjana Kikec, Društvo Vodna agencija, Rogaška Slatina, Slovenija
  • Aleksandar Krstić, Utility benchmarking coordinator IAWD, Dunaj, Avstrija
  • Borut Tavčar, novinar časopisa DELO, Ljubljana, Slovenija