DODATNI UKREPI NA OBALI – PREPOVEDANA TUDI UPORABA PITNE VODE ZA KMETIJSKE IN OMEJITEV ZA GOSPODARSKE NAMENE

15.07.2022

Uporabnike obveščamo, da se z današnjim dnem zaradi zaostrenih sušnih razmer in nadaljnjega upadanja razpoložljivih vodnih virov prepove raba pitne vode na kmetijskih priključkih in omeji poraba pitne vode v gospodarske namene za 30 odstotkov.

Do preklica veljajo vsi do sedaj že sprejeti ukrepi. Do nadaljnjega so izklopljeni zalivalni sistemi na javnih zelenicah, zaprti tuši na vseh plažah, izklopljene fontane in vodni motivi na javnih površinah. Prepovedano je zalivanje zelenic in pranje vseh vrst prevoznih sredstev (avtomobilov, tovornjakov, vozil javnega prevoza, plovil...) z izjemo avtopralnic, ki za pranje uporabljajo reciklirano vodo. Komunalna podjetja bodo še naprej drevesa in cvetlične grede zalivala samo iz alternativnih vodnih zajetij in drugih vodnih virov.

Ponovno pozvamo vse občane, da dosledno upoštevajo prepovedi, ker se samo na ta način lahko izognemo prekinitvam v dobavi vode že pred iztekom tega meseca. Za obravnavo morebitnih kršitev prepovedi je zadolžen Medobčinski inšpektorat, kjer so dosegljiv na telefonu 080 44 49 (https://www.koper.si/medobcinska-uprava-istre/).

Hvala za razumevanje!

Rižanski vodovod Koper