Zlata Diggit nagrada za Kapko.si

Rižanski vodovod Koper. Edini, ki obalo in njeno zaledje oskrbuje s čisto pitno vodo.

Strokovna žirija je podelila zlato Diggit nagrado spletnemu mestu Kapko.si, ki smo ga, skupaj z agencijo ENKI, zasnovali za najmlajše.

Spletna stran: Kapko.si

Lastnik: Rižanski vodovod Koper

Agencija: ENKI

Kategorija: otroška spletna mesta

Tip dela: spletna stran

Priznanje: zlata Diggit nagrada

Opis:

Kapko otroke potegne v zgodbo vode. Nekaj osnov, potem pa hitro do nasvetov, kako ravnati in obvarovati življenjsko pomembno tekočino, koliko vode popiti, kako se z njo igrati, ... na hudomušen, poučen in igriv način, z drugačno spletno izkušnjo, predvsem na način, ki otroka ne obremeni in ga zabava. Na koncu pa nekaj igre in test, ki preveri znanje ter pokaže, če je otrok zrel za Varuha čiste pitne vode. Vse z namenom, da se otrok zave pomena čiste pitne vode za naša življenja in nujnosti varovanja vodnih virov.

Ciljne skupine:

  • otroci 7-10 let,

  • starši otrok

  • izobraževalni delavci v šolah.
     

Implementacija dela:

Spletno mesto pričara vodni svet v igrivi in privlačni podobi, ki kar sili k odkrivanju in raziskovanju. Veliki prijatelj otrok Kapko preko številnih zabavnih prikazov in zgodbic otrokom prenese veliko znanja o vodi in jih spodbuja, da se preizkusijo v znanju ter pridobijo certifikat Varuha vodnih virov.

Razišči spletno stran: www.kapko.si

Naložba v otroke, v katere so vpeta vsa naša pričakovanja in upi za varovanje življenjske tekočine tudi v bodoče, je gotovo najboljša investicija. Toliko bolj uspešna je, če jo otroci ponotranjijo in osvojijo skozi igro. Za to smo ponosni in počaščeni, da so naša skupna prizadevanja z agencijo ENKI d.o.o.prepoznana in priznana tudi z zlato Diggit nagrado spletnega mesta Kapko.si.