KAPKOVI TEKI 2018

5. ISTRSKI MARATON

V sklopu 5. Istrskega maratona smo v soboto, 7. aprila 2018, soorganizirali sedaj že tradicionalne Kapkove teke! Na tekaških progah je otroke in ostale sodelujoče spremljal in vztrajno spodbujal tudi KAPKO – varuh voda in zagovornik pitja vode iz pipe. Zanj je bila tudi najkrajša proga prenaporna, zato je otroke tekače zmagovito pričakal kar na cilju.

Odlično sprejeti in zelo obiskani so bili posebej prirejeni pitniki – »špine« rižanskega bisera – ki so bili letošnja novost na prireditvi in namenjeni zlasti žejnim maratoncem na cilju.

Rižanski vodovod se je na prireditvi predstavil tudi s promocijskim paviljonom, kjer je bil urejen tudi kotiček za mlajše otroke. Razstavljene so bile: maketa sistema vodovodne oskrbe slovenske Istre, ki so jo izdelali dijaki Srednje tehnične šole Koper in maketa ultrafiltracijskega modula, ki predstavlja osnovni postopek priprave pitne vode na vodarni Rižana ter vodomerni jašek.

Otrokom smo namenili še veliko drugega: Kapkovo družabno igro, Kapkove tatuje, Kapkove čepice in copatnice. Na voljo je bila tudi maskerka Eva, ki je otrokom spretno porisala Kapka na lica in roke. Poslanstvo vodne oskrbe pa je paviljonu nedvomno dodal promocijski pitnik, namenjen vsem in izredno obiskan.

Dogodek smo preživeli v prijetnem vzdušju. In že se veselimo naslednjega.