Direktor Martin Pregelj na obisku v Buzetu

V četrtek, 4. aprila 2019, sta se v Buzetu prvič uradno sestala župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in župan Občine Buzet Siniša Zulić ter postavila temelje nadaljnjemu uspešnemu sodelovanju.

Na obisku v Buzetu sta koprskega župana spremljala tudi podžupanja Jasna Softić in direktor Rižanskega vodovoda Koper Martin Pregelj, delegaciji pa so se v prostorih občine Buzet pridružili še buzetska podžupanja Ana Pernić in predsednik mestnega sveta občine Buzet Dejan Jakac.

Uvodoma je Zulić predstavil dosedanje sodelovanje med občinama, ki ju družita dolgoletno prijateljstvo in pristni medsebojni odnosi: »Občina Koper je bila od nekdaj za vzor na številnih področjih, je pa tudi prijateljska občina in dobrodošla podpora pri realizaciji najrazličnejših projektov. Seveda nas najbolj povezuje projekt zagotavljanja vodooskrbe, ki je bila tudi ena od ključnih tem srečanja.«

Ob tej priložnosti so se sestali tudi z direktorjem Istarskega vodovoda Mladenom Nežićem, ki jim je predstavil delovanje vodovoda in jih popeljal na krajši ogled vodarne. Kot je povedal, sta istrski in rižanski vodovod v preteklih letih dobro sodelovala, še zlasti v poletnem času, ko Istarski vodovod z vodo oskrbuje tudi velik del slovenske Istre.

(povzeto po Ekoper)

Župan MOK Aleš Bržan in župan Občine Buzet Siniša Zulić
Martin Pregelj, Aleš Bržan, Siniša Zulić in Jasna Softić
Direktor RVK Martin Pregelj in direktor IVB Mladen Nežić.